BREAKING NEWS – Csak az írásbeli érettségiket tartják meg 2021-ben

Archívum

Kategória

BREAKING NEWS – Csak az írásbeli érettségiket tartják meg 2021-ben

BREAKING NEWS – Csak az írásbeli érettségiket tartják meg 2021-ben. Ma reggel a Kossuth Rádióban beszélt Orbán Viktor miniszterelnök a 2021-es érettségik sorsáról, az iskolák nyitásáról.

 

Az eredeti terv szerint április 19-én nyitottak volna az iskolák, azonban a miniszterelnök elmondta, hogy az érettségi vizsgákra való tekintettel nem érdemes pár napra kinyitni és egyszerűbb, ha ott május 10-én indítják a személyes oktatást. Ezen felül eldöntötték azt is, hogy a tavalyi évhez hasonlóan, ugyanis azt már ismerik, és a tapasztalat többet ér, mint a spekuláció.  Orbán Viktor szerint azonban más opció nem jöhetett szóba, hiszen az érettségikre szükség van az egyetemi felvételik során is. Pontos részleteket nem említett, erről hamarosan megjelennek a részletszabályok.

A döntésnek nem mindenki örül, hiszen az óvodákban, általános iskolákban sokak szerint magas a fertőzésveszély. Ezeken az oktatási intézményekben ugyanis a biztonságos távolságtartás, a maszkviselés szinte betarthatatlan, így nem mindenki tudja elfogadni, hogy ezek az intézménytípusok kinyitnak április 19-én. A hír feszültséget kelthet a szakmán belül, továbbá a és a szülők és pedagógusok között is.

 

Az idei érettségik további részleteit a legfrissebb hírek szerint frissítjük, publikáljuk.